Nieuws

Hervatten dienstregeling buurtbussen

De provincie Zeeland heeft na overleg met vervoerder Connexxion en alle Zeeuwse buurtbusverenigingen op 26 november besloten de dienstregeling met de buurtbussen te hervatten op maandag 4 januari 2021.

Op dit moment wordt nog de laatste hand gelegd aan het ‘coronaproof’ maken van de buurtbussen. Deze worden voorzien van ‘kuchschermen’ en ventilatoren. Daardoor kunnen de vrijwilligers de bussen veilig besturen. Het merendeel van de bussen is al gereed. Voor een paar verenigingen staan de bussen nog in de wacht om aangepast te worden. De provincie acht het van belang dat alle verenigingen de buurtbusdienstregeling weer op hetzelfde moment herstarten, zodat daarover tijdig en ruim van te voren uitvoerige voorlichting kan worden gegeven.

Sommige buurtbussen zijn op dit moment in de weekends al op de weg te zien. Om verwarring te voorkomen: die rijden geen lijnen van de buurtbus. Een aantal buurtbussen wordt namelijk in de weekends ingezet om een aantal lijnen te rijden, die onder normale omstandigheden met grote bussen gereden worden. Dat is voorlopig een proef tot 21 februari 2021. De aanleiding is het feit dat de bezetting van de grote bussen door de coronacrisis erg klein is en het daardoor om kostentechnische redenen voordeliger is om een aantal lijnen met de kleine busjes te rijden.

Tot 4 januari 2021 kunnen reizigers van de buurtbus desgewenst nog gebruik maken van de haltetaxi. Vanaf die datum vervalt die regeling: dan zijn de haltetaxi’s alleen inzetbaar op tijdstippen dat de buurtbussen niet rijden. Zie voor de regeling van de haltetaxi’s de homepage van deze site.

Hervatten dienstregeling buurtbussen